Τρίτη 2 Απριλίου 2013

ανοιχτη συσκεψη συζητηση


ΚΑΛΕΣΜΑ σε ΣΥΣΚΕΨΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΡΑΠΕΖΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
Η Συνάντηση Εργατικής Αντίστασης, σας καλεί σε ανοιχτή συζήτηση
το ΣΑΒΒΑΤΟ 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ στις 11πμ 
στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας (Μάρνης και 3ης Σεπτεμβρίου)

Οι εξελίξεις στην Κύπρο δείχνουν με δραματικό τρόπο το βάθεμα της κρίσης πανευρωπαϊκά και τα αδιέξοδα της πολιτικής τους. Οι επιπτώσεις δε χτυπούν μόνο τους Κύπριους εργαζόμενους, η εξαγορά από το Σάλλα της Πειραιώς των τριών κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα χτυπά τους τραπεζοϋπαλλήλους και όλους τους εργαζόμενους στην Ελλάδα. Ούτε το πακέτο των 50 δις για την ανακεφαλαιοποίηση, ούτε οι εξαγορές και οι συγχωνεύσεις των τραπεζών έχουν καταφέρει να εκτονώσουν την κρίση.
Μπροστά μας έχουμε νέο κύμα επιθέσεων στους τραπεζοϋπαλλήλους με κεντρικό το ζήτημα των απολύσεων. Τα μεγαθήρια που δημιουργούνται σχεδιάζουν να κλείσουν εκατοντάδες καταστήματα, να απολύσουν χιλιάδες εργαζόμενους. Είναι μια ανοιχτή σύγκρουση. Ταυτόχρονα είναι μπροστά η μάχη για τη κλαδική συλλογική σύμβαση  καθώς η μετενέργεια της προηγούμενης λήγει το Μάϊο και οι εργοδότες έχουν δείξει ότι δε θέλουν συμβάσεις, θέλουν να εξασφαλίσουν ακόμα πιο φτηνό εργατικό δυναμικό.
Το κίνημα των τραπεζοϋπαλλήλων έχει δείξει ότι έχει αντιστάσεις και δυνατότητες να κοντράρει αυτές τις επιλογές. Το έδειξαν οι εργαζόμενοι στην Αγροτική με την απεργία διαρκείας το καλοκαίρι, οι εργαζόμενοι στο ΤΤ που τέσσερα χρόνια τώρα έχουν μπλοκάρει την ιδιωτικοποίηση, όλοι οι εργαζόμενοι με τις τελευταίες απεργίες ενάντια στη διάλυση των ασφαλιστικών ταμείων.
Είναι κρίσιμο πώς απέναντι στις νέες επιθέσεις που ετοιμάζουν κυβέρνηση, τρόικα και τραπεζίτες, οι τραπεζουπάλληλοι οργανώνονται για να δώσουν τη δική τους απάντηση. Γι' αυτό σαν Συνάντηση Εργατικής Αντίστασης παίρνουμε την πρωτοβουλία να προχωρήσουμε το Σάββατο σε σύσκεψη τραπεζοϋπαλλήλων. Για να βοηθήσουμε από τη μεριά μας την συζήτηση αλλά και την προσπάθεια να γίνουν τα βήματα οργάνωσης από τα κάτω στους χώρους δουλειάς που θα πιέσουν τα Σωματεία και την ΟΤΟΕ να κινηθούν, για να δοθεί εργατική απάντηση. 
Οι τραπεζοϋπάλληλοι έχουν τη δύναμη να γονατίσουν τους τραπεζίτες και την κυβέρνηση, με αιχμή τη διαγραφή του χρέους και την κρατικοποίηση των τραπεζών χωρίς ούτε ένα ευρώ αποζημίωση για τους τραπεζίτες που έχουν ξεζουμίσει όλους τους εργαζόμενους, με τις τράπεζες κάτω από τον εργατικό έλεγχο για τις ανάγκες της κοινωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου