Κυριακή 28 Απριλίου 2013

ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ



Η κυβέρνηση:
·    Προωθεί ρύθμιση για την αύξηση του διδακτικού ωραρίου των εκπαιδευτικών ακόμα και κατά 25%.
·    Φέρνει Προεδρικό Διάταγμα για υποχρεωτικές μεταθέσεις οπουδήποτε σε όλη τη χώρα μετατρέποντας τους εκπαιδευτικούς σε περιπλανώμενους φαντάρους.
·    Φέρνει το Προεδρικό Διαταγμα για την αξιολόγηση – τιμωρία και υποταγή των εκπαιδευτικών που θα οδηγεί ακόμα και σε απολύσεις.
·    Προωθεί απολύσεις 10.000 αναπληρωτών από το Σεπτέμβρη.
·    Μαζί με τις συγχωνεύσεις σχολείων, την αύξηση ωραρίου και το “νεο Λύκειο¨που θέλουν να        φέρουν, στρώνουν το δρόμο για άλλες 10.000 απολύσεις καθηγητών.
·    Δημιουργεί ένα κλίμα τρομοκρατίας στα σχολεία με το νέο πειθαρχικό δίκαιο και την ένταξη εκατοντάδων εκπαιδευτικών σε καθεστώς υποχρεωτικής αργίας.
          Απέναντι σε όλα αυτά η απάντηση χρειάζεται να είναι ότι τα σχολεία δεν προκειται να ανοίξουν αν δεν κάνει πίσω η τρικομματική συμμορία που έχει βαλθεί όχι μόνο να διαλύσει τις εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών αλλά και να καταστρέψει τη Δημόσια Παιδεία και την ανάγκη των μαθητών για μόρφωση. ΜΟΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ Η ΑΠΕΡΓΙΑ. Να μην  ανοίξουν τα σχολεία (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυνμάσια και Λύκεια κάθε τύπου) στις 13 Μαίου. Να προχωρήσουμε σε κύκλο συνελεύσεων σε κάθε σχολείο, σε κάθε ΕΛΜΕ και διαδκαλικό σύλλογο και να αποφασίσουμε απεργία. Να οργανώσουμε απο τώρα απεργιακές επιτροπές σε κάθε σύλλογο για να οργανώσουμε την απεργία.
          Αυτή την περίοδο η κυβέρνηση τρέμει όσο τίποτε άλλο (και ας υποκρίνεται το αντίθετο) έναν απεργιακό ξεσηκωμό οποιουδήποτε χώρου γι’ αυτό και βγάζουν απο τα πολυνομοσχέδια τις διατάξεις που αφορούν τους εργαζόμενους στα πλοία, στους δήμους κτλ. Γνωρίζει πολύ καλά ότι οι επιστρατεύσεις δεν έχουν καταφέρει να τρομοκρατήσουν τους εργαζομενους.
          Ξέρει οτι οι εκπαιδευτικοί μπορούν να κερδίσουν στο πλευρό τους όλους τους εργαζόμενους που θέλουν να ξεφορτωθούν την τρικομματική συμμορία και θα βρεθούν στο πλάι των αγωνιζόμενων εκπαιδευτικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου