Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ στην ΑΛΕΞ ΠΑΚ


Σε αγώνα εξόντωσης,  έχει επιδοθεί η διοίκηση της  εταιρείας Alex Pak, επιβάλλοντας μονομερώς και εκβιαστικά την εκ περιτροπής απασχόληση 2-3 ημερών ανά εβδομάδα, στο σύνολο των εργαζομένων, αλλά και πληρώνοντάς τους έναντι κάθε εβδομάδα, 20 ευρώ έως 40 ευρώ την πρόεδρο και τον γραμματέα του σωματείου ενώ για τους υπόλοιπους εργαζόμενους δίνει 120 ευρώ έναντι!
Σύμφωνα με καταγγελία  της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας, αλλά και από  τους 150 εργαζομένους που έχουν απομείνει – έναντι 870 το 2009 – έχουν επιβάλλει εκβιαστικά και μονοδιάστατα προγράμματα εργασίας, παρά τις αντιρρήσεις και χωρίς καμία συζήτηση ή συμφωνία, δημιουργώντας κατά συνέπεια τις πολυπόθητες συνθήκες οι οποίες έχουν οδηγήσει στην παραίτηση δεκάδες εργαζομένους.
Η Alex Pak έχει αποτύχει δύο φορές να εντάξει την επιχείρηση στο άρθρο 99, και πρόκειται να επανέλθει στις 10 Απριλίου, με την τρίτη προσπάθεια ένταξης στο περιβόητο άρθρο 99.
Η εταιρεία έχει ήδη κλείσει 14 καταστήματα, άμεσα θα βάλει λουκέτο και το κατάστημα στηΘήβα, ενώ το ίδιο αναμένεται και στα Χανιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου