Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Απεργία πείνας των εργαζομένων στην Telefonica


Απεργία πείνας των εργαζομένων στην Telefonica.

H Μovistar (η παλιά Telefonica) είναι μια από τις μεγαλύτερες πολυεθνικές στην Ισπανία. Στο παρελθόν, η εταιρία ήταν κρατική και μονοπώλιο στις τηλεπικοινωνίες. Τη δεκαετία του 1990 μια διαδικασία άγριας ιδιωτικοποίησης οδήγησε σε μαζικές απολύσεις με ταυτόχρονη μετατροπή της μόνιμης δουλειάς σε ελαστική απασχόληση. Κόντρα σε αυτήν την εξέλιξη, οι εργαζόμενοι στην εταιρία έχουν καταφέρει να διατηρήσουν ένα ψηλό επίπεδο μαχητικότητας και οργάνωσης έχοντας στην ηγεσία συνδικάτα όπως τα ΑSΤ, En construccion και Cobas.

 Πέρσι η εταιρία απέλυσε ένα ηγετικό συνδικαλιστή τον Marcos Andres  χρησιμοποιώντας ένα τελευταίο νόμο που ψήφισε το Λαϊκό Κόμμα, που επιτρέπει την απόλυση αν ο εργαζόμενος πάρει πολλές ημέρες άδεια για λόγους υγείας. Από τότε οι εργαζόμενοι παλεύουν για να επιστρέψει στη δουλειά του. Εχουν οργανώσει διαδηλώσεις, χάπενινγκς και απεργίες, Καθώς η εταιρία δεν υποχωρεί, οι εργαζόμενοι έχουν αποφασίσει να πάρουν δραστικά μέτρα. Ο απολυμένος εργαζομενος και άλλοι τέσσερις μαζί του ξεκίνησαν απεργία πείνας στις 5 Νοέμβρη.

Η πρόθεσή τους είναι να συνεχίσουν μέχρι οι οι απολυμένοι εργάτες να ξαναγυρίσουν. Η υγεία τους έχει αρχίσει να υποφέρει. Εχουν μεγάλη υποστήριξη από κοινωνικά κινήματα αλλά έχουν συναντήσει το πλήρες μπλακ άουτ των μέσων ενημέρωσης. Ο λόγος είναι ότι η Μovistar είναι από τις βασικές εταιρίες που διαφημίζονται στα μίντια. Η διεθνής υποστήριξη και δημοσιότητα είναι τώρα κρίσιμη.
Παρακαλούμε, στείλτε μηνύματα συμπαράστασης στις διευθύνσεις: vagadefam@yahoo.es (press) huelgahambretelefonica@gmail.com cobas@cobas.org (union) Επικοινωνήστε με τους απεργούς πείνας: : http://huelgadehambreentelefonica.blogspot.com.es

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου