Σάββατο 11 Μαΐου 2013

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ

ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ.
ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ


Οι εκπαιδευτικοί ξεκινάνε απεργία διαρκείας για να σώσουν το δημόσιο σχολείο απο τα αρπακτικά χέρια της τρόικας και της συγκυβέρνησης. Τα μέτρα που έχει ψηφίσει η κυβέρνηση θα σημάνουν πάνω απο 20.000 απολύσεις. Ο Σαμαράς επέλεξε να επιτεθεί σ΄ αυτό το χρόνο, λίγο πριν κλείσουν τα σχολεία, γιατί φοβάται την κλίμακα και τη δυναμική των αντιδράσεών των εκπαιδευτικών. Ας μην υποκρίνεται λοιπόν ότι ενδιαφέρεται για τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου που δίνουν πανελλαδικές εξετάσεις, αφού άν περάσουν τα μέτρα τους το δημόσιο σχολείο θα διαλυθεί.
Η συγκυβέρνηση κατηγορεί τους καθηγητές ότι “κρατάνε όμηρους” χιλιάδες μαθητές. Λένε ψέμματα. Η αλήθεια είναι ότι για δεκαετίες οι κυβερνήσεις εγκατέλειψαν την Παιδεία στην τύχη της και τώρα ζητάνε τα ρέστα απο τους εκπαιδευτικούς, χρησιμοποιώντας τους μαθητές σαν όμηρους. Οι εκπαιδευτικοί και όλο το εργατικό κίνημα πάλεψαν στο παρελθόν για να έχουμε το δικαίωμα στη Δημόσια Δωρεάν Παιδεία. Η μάχη που δίνουν σήμερα για να μην περάσουν οι απολύσεις και η συρρίκνωση των σχολείων δεν αφορά μόνο τα δικαιώματα των εκπαιδευτικών αλλά όλων των εργαζομένων που χτυπιούνται από την τρικομματική συμμορία.
να “κάψουμε” την απειλή της επιστράτευσης
Η κυβέρνηση κάτω απο την αποτυχία της να σταματήσει την απεργία απειλεί με επιστράτευση. Αυτό το βήμα είναι δείγμα αδυναμίας και όχι δύναμης για τον Σαμαρά. Δεν πιστεύει ούτε αυτός ότι είναι αρκετός “ο κοινωνικός αυτοματισμός” στον οποίο υπολόγιζε για να σταματήσει την απεργία. Δεν εμπιστεύεται ότι η μαύρη προπαγάνδα του θα δουλεψει, έτσι ώστε “γονείς, κοινή γνώμη και μαθητές” να τσακίσουν τους “ανίσθητους” καθηγητές που θέλουν να απεργήσουν στις εξετάσεις. Γι’ αυτό καταφεύγει στην επιστράτευση.
Η επιστράτευση είναι η τελευταία άμυνα της κυβέρνησης και μπορεί να ηττηθεί απο την μαζική απάντηση των καθηγητών. Οι Ναυτεργάτες που είναι επιστρατευμένοι έχουν απεργήσει τουλάχιστον τρείς φορές το τελευταίο δίμηνο και η κυβέρνηση δεν τόλμησε να κάνει τίποτε ενάντιά τους. Οι επιστρατευμένοι εργαζόμενοι στο ΜΕΤΡΟ έκαναν 4ωρη σταση εργασίας την Πρωτομαγια και η κυβέρνηση πάλι δεν τόλμησε να κάνει τίποτε. Αν οι συνελεύσεις των ΕΛΜΕ είναι μαζικές και αποφασίσουν να αψηφίσουν την επιστράτευση και να κάψουν τα χαρτιά τότε η κυβερνηση βρίσκεται με την πλάτη στο τοίχο κυριολεκτικά μια που είναι απόλυτα βέβαιο ότι δεν μπορεί να απολύσει 85.000 καθηγητές. Ακόμη και αν τολμήσει να απολύσει κάποιους λίγους για εκφοβισμό των υπόλοιπων, θα αναγκαστεί να κάνει πίσω αν η απάντηση των καθηγητών είναι “ή όλοι οι κανένας”. Γι’ αυτό το πιο σημαντικό βήμα είναι η μαζικότητα των γενικών συνελεύσεων.
οργανώνουμε την απεργία μας
Στις συνελεύσεις αποφασίζουμε απεργία διαρκείας και να πετάξουμε την επιστράτευση στα σκουπίδια. Εκλέγουμε απεργιακές επιτροπές που αναλαμβάνουν να οργανώσουν τον αγώνα. Μαζεύουν τα χαρτιά της επιστράτευσης, συντονίζουν και οργανώνουν την περιφρούρηση, απλώνουν τον αγώνα σε κάθε γειτονιά σε συντονισμό με τα σωματεία ακι τους φορείς της περιοχής.
• Να απλώσουμε την απεργιακή φωτιά παντού. Ηδη η ΔΟΕ προσανατολίζεται στο να προκηρύξει το ίδιο απεργιακό πρόγραμμα με την ΟΛΜΕ. Οι πρωτοβάθμιοι σύλλογοι και η αριστερά να μπεί μπροστά και να εξασφαλίσει την υλοποίηση αυτού του απεριακού προγράμματος. Χρειάζεται να επιβάλλουμε ότι η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ θα καλέσουν σε 24ωρη πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 17 Μάη και θα οργανώσουμε με όλη την εργατική τάξη την πειφρούρηση της απεργίας και των εξεταστικών κέντρων.
• Σε κάθε περιοχή και στην Αθήνα και σε καθε πόλη οι ΕΛΜΕ και οι απεργιακές επιτροπες χρειάζεται να πάρουν την πρωτοβουλία και να οργανώσουν συσκέψεις με όλα τα σωματεία και τις ομοσπονδίες δημόσιου και ιδιωτικού τομέα για να απλώσουν το απεργιακό κύμα και την αλληλεγγύη στους απεργούς εκπαιδευτικούς παντού.
Η απεργία των καθηγητών και η αλληλεγγύη σε αυτήν ανοίγει ένα νέο κύκλο αγώνων. Αυτή τη φορά μπορούμε όχι μόνο να γενικευτεί η σύγκρουση με πανεργατική απεργία αλλά να πάρει χαρακτήρα διάρκειας μέχρι την ανατροπή της κυβέρνησης και της πολιτικής της.
"η τάξη μας"
Εκπαιδευτικοί της Συνάντησης Εργατικής Αντίστασης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου