Κυριακή, 12 Μαΐου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Συνάντησης Εργατικής Αντίστασης


   ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ
      ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ!

       Οι εκπαιδευτικοί ξεκινάνε απεργία διαρκείας για να σώσουν το δημόσιο σχολείο απο τα αρπακτικά χέρια της τρόικας και της συγκυβέρνησης. Τα μέτρα που έχει ψηφίσει η κυβέρνηση θα σημάνουν πάνω απο 20.000 απολύσεις καθηγητών απο τα σχολεία. Η κυβέρνηση επέλεξε να επιτεθεί σ΄ αυτό το χρόνο, λίγο πριν κλείσουν τα σχολεία, γιατί φοβάται την κλίμακα και τη δυναμική των αντιδράσεών των εκπαιδευτικών.
    Ας μην υποκρίνεται λοιπόν ότι ενδιαφέρεται για τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου που δίνουν πανελλαδικές εξετάσεις. Φέτος, η αδιαφορία της κυβέρνησης για το αν θα κάνουν τα παιδιά μας μάθημα, ξεπέρασε κάθε όριο, όταν ακόμη και τον Δεκέμβρη σε πολλά σχολεία υπήρχαν κενά εκπαιδευτικών ακόμα και σε μαθήματα κατεύθυνσης της Γ’ Λυκείου. Τα σχολεία δουλεύουν εξαιτίας της προσφοράς των εκπαιδευτικών και όχι εξαιτίας της κυβέρνησης. Αν περάσουν τα μέτρα τους το δημόσιο σχολείο θα διαλυθεί. Ο πόνος ττης κυβέρνησης θυμίζει τον πόνο της Μέργκελ για το “τι τραβά ο απλός λαός στην Ελλάδα” μετά από τα μνημόνια που μας φόρτωσαν αυτοί και οι ντόπιοι φίλοι της.
       Η συγκυβέρνηση κατηγορεί τους καθηγητές ότι νοιάζονται μόνο για την αύξηση του ωραρίου και “κρατάνε όμηρους” χιλιάδες μαθητές. Λένε ψέμματα. Η αλήθεια είναι ότι η αύξηση του ωράριου μαζί με τις υποχρεωτικές μετατάξεις, τις συγχωνεύσεις των σχολείων, την αύξηση των μαθητών ανα τμήμα, θα σημάνει την απόλυση 10.000 εκπαιδευτικών και τον μαρασμό του δημόσιου σχολείου. Η αλήθεια είναι ότι για δεκαετίες οι κυβερνήσεις εγκατέλειψαν την Παιδεία στην τύχη της και τώρα ζητάνε τα ρέστα απο τους εκπαιδευτικούς. Δηλαδή, αν δεν απεργήσουν στις πανελλαδικές εξετάσεις, ο υπουργός θα χρηματοδοτήσει γενναία τη δημόσια εκπαίδευση για να καλύπτει τις στοιχειώδες λειτουργικές δαπάνες; Θα σταματήσουν να λιποθυμάνε οι μαθητές απο την ασιτία: Θα πάψουν εκπαιδευτικοί και μαθητές να στοιβάζονται σε μικρούς χώρους ανθυγιεινούς, και βρώμικους για να γίνει μάθημα; Θα χτιστούν νέα σχολεία;
      Οι εκπαιδευτικοί και όλο το εργατικό κίνημα πάλεψαν στο παρελθόν για να έχουμε το δικαίωμα στη Δημόσια Δωρεάν Παιδεία. Η μάχη που δίνουν σήμερα για να μην περάσουν οι απολύσεις και η συρρίκνωση των σχολείων δεν αφορά μόνο τα δικαιώματα των εκπαιδευτικών αλλά όλων των εργαζομένων που χτυπιούνται από την ανεργία, τη διάλυση των εργασιακών κατακτήσεων και των συλλογικών συμβάσεων. 
        Προειδοποιούμε την κυβέρνηση να μην τολμήσει την ποινικοποίηση των αγώνα των καθηγητών γιατί διαφορετικά θα βρεί μπροστά της όλο το εργατικό κίνημα. Η επιστράτευση δεν θα περάσει, θα την τσακίσει το σύνολο του εργατιού κινήματος
     Δηλώνουμε ότι θα σταθούμε στο πλευρό των απεργών καθηγητών και καλούμε την κυβέρνηση να πάρει πίσω τα μέτρα της και να πάψει να χρησιμοποιεί σαν όμηρους τους μαθητές για να περάσει τα μέτρα της σε βάρος των εκπαιδευτικών και τουδημόσιου σχολείου. 
     Δεν θα επιτρέψουμε την απόλυση ούτε ενός εκπαιδευτικού, τη συγχώνευση κανενός σχολείου, τη σύμπτυξη κανενός τμήματος μαθητικής τάξης.


ΟΛΟΙ στη  Συγκέντρωση διαμαρτυρίας  τη Δευτέρα, 13/5 στις 7 μ.μ. 

κάτω από τα γραφεία της ΟΛΜΕ (Ερμού & Κορνάρου 2) 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου