Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ της ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31 ΜΑΗ 7μμ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Η κυβέρνηση έχει λανσάρει το πιό σύντομο ανέκδοτο. «Τα δύσκολα είναι πίσω μας, τώρα έρχεται η ανάκαμψη» λένε σε όλους τους τόνους οι υπουργοί και τα παπαγαλάκια στα ΜΜΕ αλλα κανένας εργαζόμενος δεν τους πιστεύει. Και γι’ αυτό ο μόνος τρόπος που έχει βρεί η κυβέρνηση για να υλοποιεί την πολιτική της είναι οι επιστρατεύσεις. Επιστράτευσε τους εργαζόμενους στο ΜΕΤΡΟ για να καταστείλει της ΑΝΤΑΡΣΥΑ όπως έγραφαν δεξιες εφημερίδες τον Γενάρη. Συνέχισε με τους ναυτεργάτες και πρίν λιγες ημέρες ήρθε η σειρά των εκπαιδευτικών να ντυθούν στο χακί.
Η κυβέρνηση έκανε τα πάντα για να εμποδίσει την απεργία των καθηγητών. Επέλεξε τον χρόνο της σύγκρουσης (πανελλαδικές εξετάσεις) για να δημιουργήσει αντανακλαστικα κοινωνικού αυτοματισμού αλλά δεν τα κατάφερε. Η συμπαράσταση ξεχείλιζε απο κάθε γειτονιά και κάθε εργατικό και νεολαιίστικο χώρο. Στη συνέχεια οι φιλοκυβερνητικές παρατάξεις ΠΑΣΚΕ ΔΑΚΕ, έκαναν συστηματική προσπάθεια για να μπλοκάρουν την απεργία. Στην αρχή στο ΔΣ της ΟΛΜΕ, δίνοντας μάχη για να μην βγεί απόφαση και στη συνέχεια προσπαθώντας να σπείρουν τον φόβο στους καθηγητές.
Τίποτε απο αυτά δεν δούλεψε και πάνω από 20.000 καθηγητές συμμετείχαν στις Γενικές Συνελεύσεις των ΕΛΜΕ στηρίζοντας το μεγαλύτερο απεργιακό ξεσηκωμό του κλάδου την τελευταία εικοσαετία. Χιλιάδες και χιλιάδες συνάδελφοι με το φύλλο πορείας στο χέρι, τσαλάκωσαν την «επιστράτευση» της τρικομματικής συμμορίας, δίνοντας ξεκάθαρο μήνυμα ότι δεν υποχωρούν στην τρομοκρατία του Σαμαρά αλλά αντίθετα δηλώσαν τη διάθεσή τους να δώσουν μάχη. Μετά από αυτό το συγκλονιστικό μήνυμα,η ΔΟΕ μπήκε στον αγώνα με το ίδιο απεργιακό πρόγραμμα με την ΟΛΜΕ. Χιλιάδες εργαζόμενοι, σωματεία, σύλλογοι γονέων, μαθητές, φοιτητικοί σύλλογοι, βγήκαν μπροστά για να στηρίξουν τη μάχη των καθηγητών, δηλώνοντας την διάθεσή τους να βρεθούν στον ίδιο απεργιακό αγώνα.
Οι φιλοκυβερνητικές παρατάξεις ΠΑΣΚΕ ΔΑΚΕ, υποτάχτηκαν στις σκοπιμότητες της Τρόικας εσωτερικού και εξωτερικού και προχώρησαν στο ξεπούλημα της απεργίας. Αλλά και πάλι δεν είχαν τη δύναμη να σώσουν μόνες τους τον Σαμαρά, Τελικά ήταν η ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ που ανέλαβε να δώσει την πισώπλατη μαχαιριά στον κλάδο. Οι συνδικαλιστές της ευθυγραμμίστηκαν με τη δήλωση του Τσίπρα που στη συνάντηση του με την ΟΛΜΕ είχε πει να γίνει η απεργία μετά τις πανελλαδικές εξετάσεις. Τελικά οι συνδικαλιστικές δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ, με χρονική καθυστέρηση μερικών ημερών ήρθαν στην γραμμή που είχε εκφράσει το άλλο κοινοβουλευτικό κόμμα της Αριστεράς, το ΚΚΕ, που από την αρχή ήταν ενάντια στην απεργία στις εξετάσεις. Επιβεβαίωσαν έτσι ότι και οι δυο πτέρυγες του ρεφορμισμού ότι στις κρίσιμες στιγμές κάνουν πίσω.
Η σύγκρουση για να μην περάσουν οι επιθέσεις της κυβέρνησης είναι μπροστά μας και χρειάζεται να οργανώσουμε τη συνέχεια της. Η αγωνιστική έξαρση που φάνηκε με τις συνελεύσεις των ΕΛΜΕ είναι η επιβεβαίωση για τις μαχητικές διαθέσεις της βάσης, είναι η απόδειξη για το πόσο απομονωμένη και αδύναμη είναι η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ. Είναι ρεαλιστικό, οργανώνοντας αυτή τη διάθεση να συνεχίσουμε τον αγώνα και να φτάσουμε στη νίκη.
Το συλλαλητήριο ενάντια στην επιστράτευση που οργανώνουν ΟΛΜΕ ΠΝΟ και ΜΕΤΡΟ χρειάζεται να γίνει βήμα καταδίκης της πολιτικής της κυβέρνησης και της τρόικας, των επιτάξεων και των ΜΑΤ. Να στείλουμε το μήνυμα στα φοβισμένα ανθρωπάκια που παριστάνουν τους υπουργούς ότι όχι μόνο δεν μας τρομάζουν αλλά μας εξοργίζουν ακόμη περισσότερο. Να γίνει βήμα για να οργανώσουμε ακόμη καλύτερα τη συνέχεια των αγώνων μας κόντρα στην κυβέρνηση και τα ξεπουλήματα της γραφειοκρατίας.
 

ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου