Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

Για την Απεργία Διαρκείας των διοικητικών ΑΕΙ ΤΕΙ


ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΝΙΚΗ
ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΑΠΛΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ

Συνεχίζουμε ακλόνητοι την απεργία μας για 4η βδομαδα απεργίας και μετά την απόφαση στην σύσκεψη της ομοσπονδίας μας με τα ΔΣ των σωματείων προχωράμε στην 5η βδομάδα απεργίας. Η κυβέρνηση νόμιζε ότι θα ξεμπερδέψει εύκολα με μας, την γελάσανε. Δεν γυρνάμε πίσω αν δεν πάρουν πίσω όλες τις απολύσεις, ούτε ένας συνάδελφος/σα δεν περισσεύει για εμάς, με ότι κόλπα και προσπάθειες διαχωρισμών, μοριοδοτήσεων ή ότι άλλο και αν μαγειρεύουν οι του υπουργείου
Με την αποφασιστικότητα μας, κερδίσαμε ακόμα και τις συγκλήτους σε μια σειρά πανεπιστήμια να έχουν ταχθεί ενάντια στις απολύσεις παρά τις πιέσεις του υπουργείου. Η ΠΟΣΔΕΠ να κηρύξει απεργία μετά από πολλά χρόνια. Και είναι σίγουρο ότι έχουμε μαζί μας τη συντριπτική πλειοψηφία των φοιτητών/τριων. Ήδη μια σειρά καταλήψειςέχουν ξεκινήσει απο  την Αθήνα μέχρι το Ρέθυμνο.
Η κυβέρνηση με  την συκοφαντία, τα ψέματα και τους εκβιασμούς, αλλά ψάχνοντας και κάθε λογής πρόθυμους μέσα στα πανεπιστήμια κάνει ότι είναι δυνατό να πισωγυρίσει τον αγώνα μας, αλλά δεν το έχει καταφέρει. Θέλει να ξεμπερδεύει με τις απολύσεις για να ανοίξει το δρόμο για να χαρίσει ολόκληρα κομμάτια της λειτουργίας των ιδρυμάτων στους ιδιώτες φίλους της.
Το ότι είμαστε ακόμα εδώ και παλεύουμε και όχι απολυμένοι στα αζήτητα της λίστας της διαθεσιμότητας, είναι γιατί επιμείναμε στο δρόμο της κλιμάκωσης και της απεργίας διαρκείας.
Το δρόμο τον δείχνουν οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ, που η κυβέρνηση νόμιζε ότι θα τελειώσει γρήγορα μαζί τους, αλλά είναι εδώ και συνεχίζουν για τέταρτο μήνα την κατάληψή τους.Το μεγαλειώδες  αντιφασιστικό κίνημα που έσπασε την προκλητική ασυλία των ναζί της χρυσής αυγής και τους οδήγησε σιδηροδέσμιους στην φυλακή, αναγκάζοντας αυτούς που τους προστάτευαν να το παίζουν όψιμοι διώκτες τους. Οι χιλιάδες του αντιφασιστικού κινήματος που πλημμύρισαν τους δρόμους σε όλη την Ελλάδα είναι η δύναμη που θα τους ξηλώσει και όχι μια κυβέρνηση που προστάτευε, κάλυπτε και στήριζε τους φασίστες, που βάζει λουκέτα σε νοσοκομεία, σχολεία, πανεπιστήμια, απολύει μαζικά διαλύοντας τις ζωές εκατομμυρίων εργαζομένων.
Η σύγκρουση με την κυβέρνηση θα είναι σκληρή, αλλά έχουμε μαζί μας την πλειοψηφία της κοινωνίας. Κάθε εκπαιδευτικό στα σχολεία που του κλέψανε την πενθήμερη απεργία και που σε πολλές ΕΛΜΕ συνεχίζουν να λειτουργούν την απεργιακή επιτροπή τους, γιατί ετοιμάζονται να ξαναμπούνε άμεσα σε απεργία Κάθε υγειονομικό που βλέπει τα νοσοκομεία να βάζουν λουκέτο και τους συναδέλφους του να απολύονται. Κάθε άνεργο και άνεργη που απολύθηκε εξαιτίας των πολιτικών κυβέρνησης και τρόικας.
Η κυβέρνηση είναι τραγικά μόνη της και απομονωμένη και όχι εμείς.  Χρειάζεται να οργανώσουμε την απεργία μας με αυτή την προοπτική και να κερδίσουμε την στήριξη και την ενεργή συμπαράσταση από όλα αυτά τα κομμάτια, σπρώχνοντας να συντονιστούμε ξανά σε απεργιακές κινητοποιήσεις.
Να απλώσουμε τις προσπάθειες συντονισμού. Καταρχήν με όλα τα κομμάτια της εκπαίδευσης, τα άλλα πανεπιστήμια, τους φοιτητές, τα σχολεία. Να καλέσουμε την επόμενη βδομάδα νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, οργανωμένο και προπαγανδισμένο, για να βρεθούμε στους δρόμους, όλοι μαζί οι εργαζόμενοι της εκπαίδευσης. Να διεκδικήσουμε από ΟΛΜΕ και ΔΟΕ, αλλά και από τα πρωτοβάθμια σωματεία της εκπαίδευσης (ΕΛΜΕ, Διδασκαλικοί σύλλογοι) συμπαράσταση στην πράξη, με κοινό απεργιακό βηματισμό.
Να επιμείνουμε στην οργάνωση της περιφρούρησης του απεργιακού αγώνα όπως γίνεται μέχρι τώρα σε ΕΚΠΑ και ΕΜΠ, ούτε βήμα πίσω για να λειτουργήσουν προσωρινά, με προσωπικό ασφαλείας, ή έστω και τμήματα των πανεπιστημίων. Όσο υπάρχει απολυμένος συνάδελφος/σα υπάρχει απεργιακό λουκέτο.
Να αποφασίσουμε απεργιακό ταμείο για την στήριξη της απεργίας μας, βγάζουμε απεργιακά κουπόνια διεκδικώντας την συμπαράσταση των άλλων εργαζομένων και των συνδικάτων.
Οργανώνουμε τις απεργιακές επιτροπές και τις μαζικοποιούμε, καλούμε κάθε συνάδελφο να συμμετέχει για να κάνουμε πιο δυνατή την οργάνωση της απεργίας διαρκείας.
Συνάδελφε/σα, ούτε βήμα πίσω, παλεύουμε για να κρατήσουμε την δουλειά μας, αλλά και τα κοινωνικά αγαθά της παιδείας όρθια. Οργανώνουμε την απεργία, απλώνουμε το συντονισμό, συνεχίζουμε μέχρι την νίκη.


 ανακοίνωση της Συνάντησης Εργατικής Αντίστασης




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου