Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ του Σωματείου της ΙΝΤΡΑΚΟΜ



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Συναδέλφισες, συνάδελφοι
Καταγγέλλουμε την εργοδοσία στην ΙΝΜΑΙΝΤ για την απαράδεκτη αντεργατική ενέργειά της σήμερα να προχωρήσει σε αγωγή κατά του Σωματείου μας για την απόφαση για απεργίες στην ΙΝΜΑΙΝΤ Τετάρτη 9 και Πέμπτη 10 Οκτωβρίου.
Σήμερα, 1η μέρα των δύο 24ωρων απεργιών που αποφάσισε χθες η ΓΣ των εργαζομένων με πολύ μεγάλη πλειοψηφία (35 ΝΑΙ από 44 ψηφίσαντες) και με μεγάλη συμμετοχή στην απεργία και την απεργιακή συγκέντρωση στο κτίριο Δ στην Παιανία, κατέφθασε μετά τις 12:00 το μεσημέρι δικαστική επιμελήτρια κι επέδωσε στον πρόεδρο του Σωματείου αγωγή κατά του Σωματείου και της απεργίας προς εκδίκαση αυθημερόν στα δικαστήρια της Ευελπίδων στις 14:00!. Το κείμενο της αγωγής βρίθει προχειρότητας κι ανακριβειών, σαν πρώτο δε λόγο παρανομίας της απεργίας ισχυρίζεται ότι δεν αποφασίσθηκε από πραγματική αλλά από «δήθεν» Γ.Σ….Πρόκειται για ασύστολο ψεύδος και ύβρη προς τους εργαζόμενους και το Σωματείο. Επίσης κατά την ακροαματική διαδικασία οι δικηγόροι της ΙΝΜΑΙΝΤ προσπαθώντας να μπλοκάρουν την κήρυξη απεργιών προβάλανε το σόφισμα ότι απόφαση για απεργία σε μια εταιρία του ομίλου μπορεί να πάρει μόνο η Γ.Σ. των εργαζομένων σε όλο τον όμιλο, επειδή το σωματείο είναι ομιλικό και παρά το ότι το δικαίωμα των εργαζόμενων σε μια επιχείρηση να αποφασίσουν για απεργία στο χώρο τους καθορίζεται σαφέστατα από το εγκεκριμένο καταστατικό του Σωματείου μας. Είναι φανερό ότι η εργοδοσία, θορυβημένη από τη μεγάλη αποφασιστικότητα και συμμετοχή των εργαζόμενων στις Γ.Σ. και τις απεργιακές κινητοποιήσεις, παρά τις διαρκείς πιέσεις κι απειλές, προφορικές και τηλεφωνικές, της εργοδοσίας σε πλείστους συναδέλφους στην ΙΝΜΑΙΝΤ για να τρομοκρατηθούν και να μην απεργήσουν, αποφάσισε να βάλει σε εφαρμογή τα «μεγάλα μέσα», να επιχειρήσει δικαστικά να σταματήσει την απεργία. Η απεργία ισχύει για σήμερα Τετάρτη και συνεχίζεται και για αύριο Πέμπτη 10.10 όπου αναμένεται να μας επιδοθεί κι η όποια δικαστική απόφαση, η οποία και θα ανακοινωθεί στην απεργιακή συγκέντρωση των εργαζομένων μπροστά στο κτίριο Δ. Ο απεργιακός αγώνας σε κάθε περίπτωση θα συνεχισθεί, οι αγώνες και τα δικαιώματα δεν δικάζονται ούτε καταστέλλονται.
Οι εργαζόμενοι στην ΙΝΜΑΙΝΤ, έχοντας και τη συμπαράσταση των συναδέλφων σε όλο τον όμιλο INTRACOM, καθώς και άλλων σωματείων και συνδικάτων που τη μετέφεραν με εκπροσώπους τους στους απεργούς, ξεκινούν αύριο Πέμπτη το πρωί στα σημεία που έχουν ήδη ορισθεί και στη συνέχεια συγκεντρώνονται όλοι στο Δ κτίριο για την απεργιακή συγκέντρωση όπου και θα συζητηθεί ο τρόπος για τη συνέχεια της απεργιακής κινητοποίησης. Ο αγώνας αυτός που εστιάζεται ενάντια στις απολύσεις και νέες μειώσεις μισθών,  εντάσσεται στους αγώνες των εργαζομένων σε όλους τους κλάδους απέναντι στις πρωτοφανείς επιθέσεις από εργοδοσία, κυβέρνηση, τρόικα δανειστών κλπ. με τις πολιτικές των μνημονίων, του ευτελισμού και φτωχοποίησης της συντριπτικής πλειοψηφίας του κόσμου. Στους αγώνες αυτούς πρέπει να είμαστε όλοι οι εργαζόμενοι αλληλέγγυοι, με καλό δε συντονισμό και αποφασιστικότητα θα βγούμε εμείς νικητές.
Καλούμε τη διοίκηση της ΙΝΜΑΙΝΤ να δεχθεί άμεσα τα δίκαια αιτήματα ώστε να λήξει η απεργία.  Να αφήσει δε κατά μέρος τους δικολαβικούς ελιγμούς ή και την άσκηση πιέσεων και απειλών στο προσωπικό. Οι εργαζόμενοι δεν πτοούνται από τέτοιες μεθοδεύσεις, αντίθετα ατσαλώνεται η θέληση κι η αγωνιστική αποφασιστικότητά τους.



Το Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου