Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

ΚΑΤΩ τα χέρια από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο


ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ 
ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ! 

Οι εργαζόμενοι στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο είναι μπροστά σε μια μεγάλη μάχη για να σώσουμε το ΤΤ από τα γαμψά νύχια των τραπεζιτών το Ταμιευτήριο και μαζί του τις δουλειές, τους μισθούς μας και το μέλλον μας. Η τρικομματική συμμορία λέει συνειδητά ψέματα όταν ισχυρίζονται ότι το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο δεν είναι βιώσιμο για να δικαιολογήσουν το ξεπούλημα ενός «φιλέτου» στους τραπεζίτες φίλους τους. Το άρπαγμα αυτού του φιλέτου αποτελεί επιδίωξη εδώ και πέντε χρόνια του κάθε απατεώνα τραπεζίτη και τώρα η συγκυβέρνηση προσπαθεί να το επιβάλλει. Όμως όλα αυτά τα χρόνια οι αγώνες των εργαζόμενων του ΤΤ κατάφεραν και έσωσαν το Ταμιευτήριο από τα αρπακτικά και βρισκόμαστε ξανά στο ίδιο σημείο.
Σήμερα, η μάχη για την υπεράσπιση του ΤΤ δεν έχει να κάνει μόνο με την υπεράσπιση της δουλειάς των εργαζόμενων στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Αν αφήσουμε να ξεπουληθεί το ΤΤ τότε η όποια κυβέρνηση δεν θα έχει κανένα εργαλείο (καμία δημόσια τράπεζα) για να κάνει παρέμβαση στο τραπεζικό σύστημα. Τα ζόμπι των τραπεζιτών θα συνεχίσουν να ζούνε με το δικό μας αίμα.
Έχουμε να διδαχθούμε από όλες τις μεγάλες κινητοποιήσεις του τελευταίου διαστήματος για να οργανώσουμε τον αγώνα μας αποτελεσματικά μέχρι τη νίκη.
Η κυβέρνηση είναι αδύναμη και μπορούμε να την νικήσουμε. Η τρικομματική συμπαράταξη που έχει αποφασίσει να τα δώσει όλα στους τραπεζίτες και τους δανειστές, είναι πανικόβλητη και τρέμει τους αγώνες μας. Μετά την ψήφιση του τρίτου μνημόνιου έχει μείνει μόλς με 153 βουλευτές. Για νένα μήνα, τον Δεκέμβριο «μάτωσε» για να περάσει τις «διαθεσιμότητες» στο δημόσιο. Ενας αποφασιστικός αγώνας διαρκείας απο το ΤΤ που να ξεσηκώσει όλες τις τράπεζες μπορεί να τους τσακίσει. 
Η συνέχιση με απεργία διαρκείας του ΤΤ έχει την δυνατότητα να ξεσηκώσει όλους τους εργατικούς χώρους. Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία απεργούν ενάντια στις περικοπές που ρημάζουν την δημόσια υγεία. Οι εργαζόμενοι στους δήμους και όλο το δημόισο, έδωσαν μια τεράστια για να μην περάσουν οι απολύσεις όλο τον Δεκέμβριο και είναι ξανά στις επάλξεις για την συνέχει που θα δώσει η κυβέρνηση με 25.000 απολύσεις μεσα στο 2013. Οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες απεργούν και καουν καταλήψεις ενάντια στο νεο μισθολόγιο. Η συνέχιση του απεργιακού  αγώνα στο ΤΤ  όχι δεν πρόκειται να απομονωθεί αλλά αντίθετα μπορεί να συνδεθεί με δεκάδες κομμάτια που παλεύουν και από κοινού να ανατρέψουν την πολιτική της τρόικας εσωτερικού και της τρόικας εξωτερικού. Και μαζί με την πολιτική να διώξουμε και την κυβέρνηση.
Να ξεσηκώσουμε πρωτα απ’ όλα τις υπολοιπες τράπεζες. Αν η ΟΤΟΕ αρνείται να το κάνει, να οργανώσουμε συνεργεία απεργών απο το ΤΤ που να πάνε τράπεζα την τράπεζα, κατάστημα το κατάστημα και να φέρουν το μύνημα τηςαπργίας σε όλους τους χώρους των τραπεζουπαλλήλων.
Είναι κρίσιμο να γίνει το ΤΤ ο σπινθήρας που θα ξεσηκώσει όλες τις ΔΕΚΟ που μπαίνουν στο στόχαστρο της κυβέρνησης άμεσα για ιδιωτικοποίηση. Τον ΟΣΕ, την ΕΥΔΑΠ, τα ΕΛΤΑ, τη ΔΕΗ, τις αστικές συγκοινωνίες, μια που για όλα τα δημόσια αγαθά η κυβέρνηση έχει αποφασίσει ότι το μέλλον τους, θα είναι το ξεπούλημα σε ιδιώτες. Γι’ αυτό χρειάζεται να πάρουμε την πρωτοβουλία για σύσκεψη όλων των συνδικάτων των ΔΕΚΟ και κοινό απεργιακό συντονισμό.
Είναι πολύτιμο βήμα η συγκρότηση απεργιακής επιτροπής. Αυτός είναι ο τρόπος όχι απλά για να μπει στη δράση η πλειοψηφία των συναδέλφων αλλά πολύ περισσότερο για να μπορεί η βάση να αναδεικνύει τις δικές της πρωτοβουλίες, τις δικές της ανάγκες και τις δικές της προτεραιότητες.
            Η Συνάντηση Εργατικής Αντίστασης θα δώσει όλες της τις δυνάμεςι να στηρίξει τον αγώνα των εργαζόμενων στο ΤΤ για να μην περάσει η ιδιωτικοποίηση. Για να ανοίξουμε την προοπτική των εργατών, για ένα άλλο δρόμο για την κοινωνία. Τον δρόμο για την διαγραφή του χρέους, την σύγκρουση και την ρήξη με το ευρώ και την ΕΕ. Για την κρατικοποίηση των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων κάτω από εργατικό έλεγχο. Την σύγκρουση με τον ρατσισμό και τις φασιστικές συμμορίες. Για να έχουν το έλεγχο στην κοινωνία οι ίδιοι οι εργάτες και όχι τα παράσιτα που μας οδηγούν στην καταστροφή και στην φτώχεια. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου