Τρίτη, 8 Ιανουαρίου 2013

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

   Ούτε το χιόνι δεν πτόησε τους απλήρωτους εργαζόμενους, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Πανελλαδικής Ένωσης Λιθογράφων, για συγκέντρωση έξω από την «Ελευθεροτυπία», η επανέκδοση της οποίας επιχειρείται με τεράστιες εκκρεμότητες σε μεγάλο αριθμό εργαζομένων. 
     Δεδουλευμένα που είναι απλήρωτα, ασφαλιστικές εισφορές, αποζημιώσεις, εμπλοκές στην καταβολή επιδόματος ανεργίας, αφού δεν έχουν απολυθεί, διακοπή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, ατομικές συμβάσεις για όσους κλήθηκαν να εργαστούν, αποκλεισμός άλλων και άλλα πολλά, οδήγησαν στη σημερινή συγκέντρωση, την ώρα που η εργοδοσία είχε προγραμματίσει συνέντευξη Τύπου.
Σαν συμπαράσταση συμμετείχαν η πανελλήνια ομοσπονδία Τύπου και χάρτου, το σωματείο διανομέων, τοπικές κινήσεις της περιοχής και λίγοι δημοσιογράφοι εκτός «Ε».
   Όπως τόνισε ο λιθογράφος και μέλος των Financial Crimes, Δημήτρης Αργυροκαστρίτης: «η κινητοποίηση οδήγησε στην αναβολή της συνέντευξης Τύπου-φιέστας και στην πρόσκληση από την εργοδοσία, τόσο των λιθογράφων, όσο και της ΕΣΗΕΑ, σε συνάντηση αύριο Τετάρτη στη 1μμ. Παράλληλα, από τις 12 το μεσημέρι αύριο, θα πραγματοποιηθεί νέα συγκέντρωση των απλήρωτων εργαζομένων, ενώ απαιτείται κλιμάκωση από όλα τα σωματεία των ΜΜΕ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου