Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ στους απεργούς των ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ


Γενικός ξεσηκωμός παντού, σε κάθε χώρο δουλειάς, για να σπάσουμε την τρομοκρατία του Σαμαρά και της τρικομματικής συμμορίας του. Η συγκυβέρνηση του Σαμαρά κλιμακώνει την επίθεση ενάντια στην απεργία των εργαζόμενων στις συγκοινωνίες. Επιστράτευσε τους εργαζόμενους σε ΜΕΤΡΟ και τα ξημερώματα της Παρασκευής τα ΜΑΤ εισέβαλαν και κατέλαβαν το αμαξοστάσιο στα Σεπόλια. Η αυταρχική κλιμάκωση απο την μεριά της συγκυβέρνησης είναι μια πρόκληση για όλο το εργατικό κίνημα και δεν θα περάσει. Αν νομίζουν ότι με τα ΜΑΤ και με τα κουρελόχαρτα της επιστράτευσης θα πνίξουν το απεργιακό κίνημα που βγαίνει ξανά στους δρόμους είναι γελασμένοι. Τώρα είναι η ώρα της κλιμάκωσης. Με γενική απεργία όλη την επομενη βδομάδα να διώξουμε τρόικες μνημόνια και την κυβέρνηση που τα υλοποιεί.
Η μάχη που δίνουν οι εργαζόμενοι στο ΜΕΤΡΟ και τις συγκοινωνίες είναι μάχη για όλη την εργατική τάξη. Είναι αγώνας  για να μπλοκαριστεί μία απο τις βασικές επλογές του μνημόνιου, το τσάκισμα των συλλογικών συμβάσεων και των συνδικάτων στα πιο δυνατά κομματια της τάξης μας,  στις συγκοινωνίες και τις ΔΕΚΟ. Δεν θα τους αφήσουμε μόνους τους. Αντίθετα, να γενικεύσουμε το απεργιακό μετωπο σε κάθε χώρο δουλειάς, μέχρι να τους ανατρέψουμε.
Η κυβέρνηση πίσω απο τον ψεύτικο τσαμπουκά, είναι σε πανικό και κρέμεται απο μία κλωστή. Η επίθεση στους εργαζόμενους του ΜΕΤΡΟ, με ΜΑΤ και επιστρατεύσεις, δείχνει ότι το μόνο όπλο για να υλοποιήσει την πολιτική της είναι η βία. Ομως αντί να σταματήσει την απεργία στο ΜΕΤΡΟ η προκληση της κυβέρνησης ξεσηκώνει τους εργαζόμενους σε όλους τους χώρους δουλειάς.  Οι εργαζόμενοι στην ΕΘΕΛ μπήκαν και αυτοί στον αγώνα με απεργία διαρκείας μέχρι την Τρίτη και νέα γενική συνέλευση για κλιμάκωση. Ολες οι συγκοινωνίες είναι σε αναβρασμό και κινητοποιήσεις. Στις 31 του Γενάρη βγαίνουν στο δρόμο τα νοσοκομεία σε όλη την Ελλάδα και μαζί τους και οι ναυτεργάτες. Μπορούμε να κερδίσουμε μαζί μας τους εργαζόμενους στους δήμους και όλο το δημόσιο που έχουν ανοιχτούς λογαριασμούς με την τρικομματική συμμορία ενάντια στις απολύσεις. Ολες τις ΔΕΚΟ που έχουν ανοχτή μπροστά τους την μάχη ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις. Τώρα είναι η ώρα ξεκινώντας απο την Δευτέρα, να μετατρέψουμε όλη την επόμενη βδομάδα μέχρι τις 31 Γενάρη σε μια πανεργατική απεργία διαρκείας που θα τους ξηλώσει, αναγκάζοντας και τις συνδκαλιστικές ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ να καλέσουν επαναλαμβανόμενες απεργίες.
Να οργανώσουμε απεργιακές επιτροπές σε κάθε χώρο δουλειάς για να πάρουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι  στα χέρια τους την οργάνωση του αγώνα και τον συντονισμό όλων των κομματιών που παλεύουν.
Να ανοίξουμε την προοπτική των εργατών, για ένα άλλο δρόμο για την κοινωνία. Τον δρόμο για την διαγραφή του χρέους, την σύγκρουση και την ρήξη με το ευρώ και την ΕΕ. Για την κρατικοποίηση των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων κάτω από εργατικό έλεγχο. Την σύγκρουση με τον ρατσισμό και τις φασιστικές συμμορίες. Για να έχουν το έλεγχο στην κοινωνία οι ίδιοι οι εργάτες και όχι τα παράσιτα που μας οδηγούν στην καταστροφή και στην φτώχεια. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου