Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ την Τρίτη18/12 στην HOL



Το ΔΣ των εργαζόμενων στην ΙΝΤΡΑΚΟΜ, αποφάσισε να κηρύξει 4ωρη Στάση Εργασίας στις 18.12 από 08:00-12:00 των εργαζόμενων στη HOL με αίτημα: Αμέσως να σταματήσουν οι απολύσεις - με οποιαδήποτε μορφή - εργαζομένων στη HOL και να επαναπροσληφθούν όλοι οι απολυμένοι. Επίσης απαιτούμε να μην γίνονται νέες προσλήψεις με μισθούς πείνας αλλά με τους προβλεπόμενους από τις τελευταίες συμβάσεις κι ανάλογους με αυτούς που αμείβονται οι παλιότεροι συνάδελφοι. Δεν θα ανεχθούμε την φαλκίδευση και σαλαμοποίηση των δικαιωμάτων μας από την εργοδοσία που θέλει να αξιοποιήσει εις βάρος μας το αντεργατικό μνημονιακό οπλοστάσιο της συγκυβέρνησης (ΝΔ–ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ) και της τρόικα ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ. Επίσης απαιτούμε ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς κι εφαρμογή των κανόνων υγιεινής κι ασφάλειας στους χώρους εργασίας. Kατά τη διάρκεια της στάσης εργασίας, θα πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση στις 09:00-12:00 στην είσοδο του κτιρίου στην Αδριανείου, προκειμένου οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στη HOL να πάρουν συλλογικά απόφαση για τη συνέχεια των κινητοποιήσεων.
.... Πατώντας σ’ αυτές τις πολιτικές της εξαθλίωσης που της «λύνουν τα χέρια», όπως κι όλες οι εργοδοσίες, στη συγκεκριμένη περίπτωση και η HOL προχωρεί σε συστηματικές απολύσεις εργαζόμενων με εμπειρία και προσφορά ή και απροκάλυπτα τρομοκρατικές, χρησιμοποιώντας αστείες δικαιολογίες, προσλαμβάνοντας νέους στη θέση τους με τις εξευτελιστικές αμοιβές που προβλέπουν τα αλλεπάλληλα μνημόνια της εσωτερικής κι εξωτερικής τρόικας....
Αυτοί οι αγώνες εκδηλώθηκαν επίσης σε μεγάλη έκταση σε επιχειρήσεις, όπως  και στην ΙΝΤΡΑΚΟΜ αλλά και ειδικότερα στη HOL - η διοίκηση της οποίας όμως επιμένει στη λογική των απολύσεων και της τρομοκράτησης των εργαζόμενων. Η απάντηση πρέπει να δοθεί από τους ίδιους τους εργαζόμενους αγωνιστικά, μαζικά κι ενωτικά. Για το λόγο αυτό καλούνται στις 18/12 όλοι οι συνάδελφοι στη HOL να συγκεντρωθούν στην είσοδο του κτιρίου στην Αδριανείου και να πραγματοποιήσουν Γενική Συνέλευση απ’ έξω, συζητώντας κι αποφασίζοντας δημοκρατικά το επόμενο αγωνιστικό τους βήμα αν δεν αλλάξει η στάση της εργοδοσίας.

Κανείς να μην εργασθεί 08:00-12:00 την Τρίτη 18/12. Όλοι μπροστά στην είσοδο από τις 08:00 και μαζική συμμετοχή στη Γ.Σ. 09:00-12:00 για να αποφασίσουμε τη συνέχεια των κινητοποιήσεων.

απο την ανακοίνωση του σωματείου εργαζόμενων στην ΙΝΤΡΑΚΟΜ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου