Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Καταγγελία για απόλυση στην εταιρεία τηλεφωνικών κέντρων ΩΘΗΣΗ


    
ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ 
ΣΤΟΝ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ ΩΘΗΣΗ, ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ Ν.Π.

Εκφράζουμε την συμπαράστασή του στον συνάδελφο της εταιρίας "Ώθηση", Ν.Π. που διεκδικεί την επαναπρόσληψή του σε συνάρτηση με την βελτίωση των συνθηκών εργασίας και παράλληλα με την καταβολή των επιδομάτων που δικαιούται.
    Συγκεκριμένα, η εργοδοσία της εταιρίας Ώθηση απέλυσε τον συνάδελφο περίπου 10 μέρες μετά την πρόσληψή του, γιατί είχε ‘μηδενική παραγωγή’, δηλαδή δεν είχε κάνει καταχώρηση συμβολαίου Wind, για 2 μέρες! Μάλιστα, του ζητήθηκε να παρατείνει την παραμονή του στην εργασία μέχρι να καλύψει τον στόχο, αλλά ο συνάδελφος αρνήθηκε. Αυτό αποτέλεσε την αφορμή για την απόλυση του συναδέλφου, ως συνέχεια της αφόρητης πίεσης προς τους εργαζόμενους για συνεχή ‘παραγωγή’ συμβολαίων Wind.
   Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον συνάδελφο Ν.Π. και σε όλους τους συναδέλφους στα τηλεφωνικά κέντρα και όχι μόνο, που εργάζονται με τους χειρότερους όρους σε εταιρίες που αποτελούν σύγχρονα κάτεργα. 
   Οι συνθήκες που επιβάλλουν οι περισσότερες εργολαβικές εταιρίες και κυρίως εκείνες που αφορούν πωλήσεις και εισπράξεις αποτελούν ένα τεράστιο πείραμα πάνω στην αντοχή των εργαζομένων έναντι της καταπάτησης των δικαιωμάτων τους, των χαμηλών έως μηδενικών μισθών, της εκ περιτροπής εργασίας (δουλείας). Συνάδελφοι όμως, όπως ο Ν.Π. και οι εργαζόμενοι της Phonemarketing, δείχνουν το παράδειγμα για όλους τους εργαζόμενους ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία και αυθαιρεσία και την εξαθλίωση των ζωών μας.
 
Καλούμε λοιπόν όλους τους συναδέλφους-σωματεία-συλλογικότητες να στηρίξουν το συνάδελφο με ψηφίσματα και την παρουσία τους στην Επιθεώρηση Εργασίας Ηλιούπολης στις 14/12/12 και ώρα 11.00 π.μ. και σε όποιες άλλες δράσεις αποφασιστούν στο μέλλον.
 
Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ.

Η προταση ψι' αυτό το ψήφισμα στηρίζεται σε ψήφισμα που έχει ήδη εκδόσει το 
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΙΜ (Wind)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου