Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ του Μπομπολα ενάντια στους εργαζόμενους στην "Αττική Οδό"


Σύμφωνα με ενημέρωση από εργαζόμενο συμβαίνουν τα εξής:

Η αττική οδός τις τελευταίες μέρες ανακοίνωσε πως θα προχωρήσει σε πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου των εργαζόμενων, λόγω μείωσης κερδών, με αποζημίωση προ μνημονίου επί δύο (προθεσμία δηλώσεων μέχρι 13/12). Δήλωσε στους εργαζόμενους ότι σε διαφορετική περίπτωση θα προβεί σε απολύσεις με προειδοποίηση και με μισή αποζημίωση. Η εθελούσια στόχευε κατ’ αρχήν το προσωπικό διοδίων, τα περίπολα-οδική βοήθεια και το προσωπικό πωλήσεων στα σημεία εξυπηρέτησης.

Μεγάλος αριθμός εργαζόμενων στα διόδια (ίσως οι μισοί από τους 550) δήλωσαν ότι θα μπουν στο πρόγραμμα για εθελούσια. Και τότε η εταιρεία που δεν το περίμενε αυτό… δήλωσε ότι αποσύρει το μέτρο. Επομένως ετοιμάζεται για μειώσεις μισθών αλλά κυρίως για απολύσεις με προειδοποίηση.

Για τους εργαζόμενους στην οδική βοήθεια κλπ. (περίπου 150 άτομα) υπήρξε πολύ μικρό ενδιαφέρον για την εθελούσια κι έτσι η εταιρεία φαίνεται πως θα ανακοινώσουν άμεσα απολύσεις σχεδόν 15 εργαζόμενους. Υπάρχει σχετική ανακοίνωση από το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας που συμμετέχει στο ΠΑΜΕ.  (http://idiotikoi-athinas.blogspot.gr/2012/11/blog-post_30.html)

Καμμία θυσία μισθού και θέσεων εργασίας στον "εθνκό εργολάβο". Απαιτούμε  το ΕΚΑ να πάρει θέση, να παρέμβει προς τη διοίκηση της εταιρείας αλλά και αγωνιστικά να καλύψει τους εργαζόμενους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου