Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ


ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ      ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7 ΔΕΚΕΜΒΡΗ
6.30μμ στο Εργατικό Κέντρο  (Μάρνης και 3ης Σεπτεμβρίου)


Ολες οι προσπαθειες απο την μεριά της κυβέρνησης να εκτονώσει το κλίμα ανταρσίας στους χώρους μετά την ψήφιση του μνημόνιου έχουν αποτύχει. Οι δήμοι συνεχίζουν τις καταλήψεις και τις διαδηλώσεις. Οι διοικητικοί των ΑΕΙ ΤΕΙ συνεχίζουν τις απεργίες και τις καταλήψεις σε δεκάδες τριτοβάθμια εκπαιδευτικά ιδρύματα. Οι εργαζόμενοι στα υπουργεία με συνελεύσεις αποφασίζουν την συνέχιση των κινητοποιήσεων. Οι εργαζόμενοι στις περιφέρειες και στην αποκεντρωμένη αυτοδιοίκηση  βρίσκονται στον δρόμο. Ολες οι πρασπάθειες της κυβέρνησης να μας πείσει ότι “δεν υπάρχει πρόβλημα” πέφτουν στο κενό.
Γι’ αυτό μέσα στον πανικό τους, το τελευταίο όπλο είναι η απειλή ότι με πράξη νομοθετικού περιεχομένου θα αφήσουν απλήρωτους όλους τους ΙΔΑΧ  είτε εμπίπτουν στην διαθεσιμότητα είτε όχι. Πρόκειται για κίνηση πανικού. Μπορεί να το κάνει ο Μανιτάκης για να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους αλλά έχουμε την δύναμη να το γυρίσουμε εναντίον του. Να κλιμακώσουμε ακόμη περισσότερο τους αγώνες, να επιβάλλουμε το κλείσιμο όλου του δημοσίου με απεργίες, για να φανεί ποιοί έχουν την πραγματική δύναμη. 
Να ξεσηκώσουμε όλους τους συναδέλφους στο δημόσιο. Τα νοσοκομεία που ήδη βρίσκονται σε κινητοποιήσεις μια που η κυβέρνηση θέλει να οδηγήσει στο κλείσιμο 50 απο αυτά τους επόμενους μήνες. Τους εκπαιδευτικούς που έχουν αρχίσει να κινητοποιούνται ενάντια στο νέο κύμα κλεισιμάτων των σχολείων. Μπορούμε να τους βγάλουμε όλους στο δρόμο του αγώνα. Τωρα είναι η ώρα για να ξεσηκώσουμε και τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα. Το νέο κούρεμα των ασφαλιστικών ταμείων που ετοιμάζουν θα σημάνει ακόμη μεγαλύτερο πετσόκομμα στις συντάξεις και στα ασφαλιστικά δικαιώματα. Οι περικοπές στους μισθούς που φέρνει μαζί του το ενιαίο μισθολόγιο στις ΔΕΚΟ θα χτυπήσει ακόμη περισσότερο τους μισθούς σε ολόκληρα κομματια εργαζόμενων. Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών θα οδηγήσει το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο σε ιδιωτικοποίηση. Η προσπάθεια να βρεθούν χρήματα για τους δανειστές φέρνει το ξεπούλημα ολόκληρων κομματιών του δημόσιου που έχουμε ανάγκη όλοι οι εργαζόμενοι.
Μπορούμε να τους νικήσουμε!
Ο Σαμαράς και η τρικομματική συμμορία του είναι ετοιμοθάνατοι και δεν τους πιστεύει κανένας εργαζόμενος. Την ώρα που πανηγύριζαν για την "ιστορική συμφωνία" στην Ευρώπη ο ΟΟΣΑ ανακοίνωνε ότι όλες οι χώρες θα είναι σε ύφεση το 2013 και ειδικά η Ελλάδα θα είναι σε ύφεση και το 2014. Η κυβέρνηση είναι στριμωγμένη. Τώρα που διαπραγματεύεται με την τρόικα το αν και πότε θα πάρει την επόμενη δόση,  δεν έχει την δυνατότητα να κάνει καμία υποχώρηση "κάτω απο το τραπέζι" γιατί αυτό πρακτικά θα σήμανε το τέλος της, μια που ΕΕ και ΔΝΤ είναι πολύ αυστηροί αφού έχουν δεί το έργο. η κυβέρνηση να ψήφιζει τα μέτρα στο κοινοβούλιο, έστω και με την πλειοψηφία των “3”, αλλά να μην μπορεί να εφαρμόσει τίποτε.  Γι’ αυτό επιμένουμε ότι η μάχη για να μην περάσουν οι απολύσεις είναι κεντρική για όλο το εργατικό κίνημα, γιατί είναι η πρώτη εφαρμογή του μνημόνιου. Αν περάσουν οι απολύσεις τώρα θα λυθούν τα χέρια της κυβέρνησης για να συνεχίσει και σε όλα τα άλλα μέτωπα. Αν τους σταματήσουμε τώρα βάζουμε την υπογραφή μας στην ληξιαρχική πράξη θανάτου της τρικομματικής συμμορίας.
Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε.
·       Στηρίζουμε τις καταλήψεις και τις απεργίες. Οργανώνουμε την αλληλεγγύη μας σε όσους είναι στον δρόμο, για να συνεχίσουν. Να οργανώσουμε σε κάθε χώρο δουλειάς, εξορμήσεις και συγκεντρώσεις με ομιλητές απεργούς, για  μεταφέρουν  το μύνημα του αγώνα τους παντού.
·       Να απλώσουμε την φωτιά της σύγκρουσης παίρνοντας την πρωτοβουλία να προχωρήσει ο συντονισμός απο τα κάτω παντού, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε πόλη, σε κάθε περιοχή. Ηδη η εμπειρία απο τα Χανιά το Ηράκλειο, τα Γιάννενα, το Αιγάλεω είναι λοτι αυτά τα βήματα συντονισμού γίνονται. Μπορούμε να τα απλώσουμε αυτά τα παραδείγματα παντού και να τα γενικεύσουμε
·       Να απαιτήσουμε απο την ΑΔΕΔΥ και την ΓΣΕΕ να προχωρήσουν άμεσα σε νέα πανεργατική απεργία και να κλιμακώσουν με επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες. Για να τελειώνουμε με την τρικομματική συμμορία και την πολιτική της.
Η Συνάντηση Εργατικής Αντίστασης, είναι μια πρωτοβουλία συνδικαλιστών και σωματείων που φτιάχτηκε για να οργανώσει την αλληλεγγύη σε όλους όσους συγκρούονται με τις μνημονιακές πολιτικές. Σε καλούμε να στηρίξεις την προσπάθεια που κάνουμε σε όλους τους χώρους δουλειας, για να μην περάσουν οι απολύσεις. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου