Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

ΛΑΘΟΣ Η ΑΝΑΣΤΟΛΗ της ΑΠΕΡΓΙΑΣ απο την ΠΟΕ ΟΤΑ



Η ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ
ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ
Η απόφαση της ΠΟΕ ΟΤΑ να αναστείλει τις απεργιακές κινητοποιήσεις είναι λάθος. Δεν πρέπει να σταματήσουμε τις απεργίες όσο υπάρχει έστω και ένα απολυμένος συνάδελφος, πόσο μάλλον τώρα που είναι σχεδόν χίλιοι απο τους δήμους μονάχα και άλλοι χίλιοι από το υπόλοιπο δημόσιο.
Υπάρχουν τρια επιχειρήματα που χρησιμοποιήθηκαν για την αναστολή της απεργίας μας. Το πρώτο είναι ότι είναι δύσκολο να συνεχίσουμε μέσα στις γιορτές. Ομως οι γιορτές πρέπει να είναι γιορτές και για τους απολυμένους συναδέλφους μας. Οι Χαλυβουργοί δεν σταμάτησαν την περίοδο των γιορτών, ούτε οι εργαζόμενοι στο ΑΛΤΕΡ και την Ελευθεροτυπία πριν απο ένα χρόνο. Αντίθετα μέσα στις γιορτές θα είναι πιο δυνατό το μήνυμα ότι δεν σταματάμε και συνεχίζουμε.
     Το δεύτερο επιχειρημα ήταν ότι είμαστε μόνοι μας. Και αυτό είναι λάθος. Οι κινητοποιήσεις της ΠΟΕ ΟΤΑ που συνέχισαν μετά την ψήφιση του μνημονίου, έδωσαν έμπνευση σε όλο το δημόσιο. Πάνω στην απεργία των δήμων πάτησαν οι κινητοποιήσεις στο υπόλοιπο δημόσιο, στα υπουργεία, στις διοικητικές υπηρεσίες των ΑΕΙ ΤΕΙ, στις περιφέριες και στην αποκεντρωμένη αυτοδιοίκηση. Η απεργία των δήμων έγινε η γέφυρα και τώρα βλέπουμε και κομματια του ιδιωτικού τομέα να βγαίνουν. Οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ προχωράνε σε 48ωρη απεργία ενάντια στις μειώσεις μισθών και την ιδιωτικοποίηση. Οι εργαζόμενοι στο ΤΤ απεργούν ενάντια στο ξεπούλημα του Ταχυδρομικού Ταμιευτήριου. Οι αστικές συγκοινωνίες ξεκινάνε απεργίες ενάντια στο ενιαίο μισθολόγιο που μειώνει δραματικά τους μισθούς. Όλοι μαζί, ενωμένοι μπορούμε να τους ανατρέψουμε.
Το τρίτο επιχείρημα ήταν ότι η απεργία μας θα εκφυλιζόταν γιατί είχε χαμηλά ποσοστά. Ούτε αυτό είναι σωστό. Με οργάνωση της απεργίας και τα ποσοστά μπορούσαν να ανέβουν και η συμμετοχή να αυξηθεί. Με περιοδείες και συζητήσεις στα γκαράζ και τα δημαρχεία, με οργάνωση της περιφρούρησης στους χώρους δουλειάς, μπορούμε να εξασφαλίσουμε την μεγαλύτερη συμμετοχή. Ομως πάνω απ’ όλα εμπνέοντας τον κλάδο για απεργία διαρκείας, και όχι κάθε δύο μέρες να περιμένουμε την νέα απόφαση της ομοσπονδίας για το ποιό θα είναι το επόμενο βήμα του κλάδου. Αποφάσεις συνελεύσων οπως στον δήμο Αγ. Παρασκευής που καλούν την ΠΟΕ ΟΤΑ να συνεχίσει απεργιακά και τις επόμενες ημέρες δίνουν το μύνημα στο πως θα πρέπει να συνεχίσουμε.
Η σύγκρουση για να μην περάσουν οι απολύσεις δεν τελείωσε. Τα όποια ασφαλιστικά μέτρα χρόνο μόνο θα κερδίσουν για τους συναδέλφους που είναι σε διαθεσιμότητα και δεν πρόκειται να σταματήσουν τις απολύσεις. Η τρόικα έχει βάλει ορο ότι για να εκταμιεύονται οι δόσεις τους επόμενους μήνες, θα πρέπει ο Σαμαράς και ο Μανιτάκης να δίνουν τρίμηνη αναφορά για το πως προχωράνε οι απολύσεις στο δημόσιο. Με δεδομένο ότι το 2013 θέλουν να απολύσουν σχεδός 12.000 εργαζόμενους απο τους δήμους (και 25.000 απο όλο το δημόσιο) αυτά θα σημάνει χίλιες απολύσεις κάθε μήνα. Χρειάζεται απο τώρα να εξασφαλίσουμε ότι οργανώνουμε τους χώρους μας για να δώσουμε αυτήν την μάχη με απεργία διαρκείας αποτελεσματικά αυτή τη φορά.
o   Σε κάθε χώρο δουλειάς να προχωρήσουμε σε συνελεύσεις που να συζητήσουμε για την απεργία μας και να βγάλουμε αποφάσεις για συνέχιση των απεργιών. Δεν θέλουμε απεργίες που θα κινούνται με κέντρο το τι θα κάνουν οι κυβερνητικοί παράγοντες και οι γερμανοί αξιωματούχοι αλλά απεργίες με κέντρο τους χώρους δουλειάς μας, την οργάνωσή των δημαρχείων και των γκαράζ. Εκεί είναι η δύναμή μας και η συλλογικότητά μας και όχι στα δελτία ειδήσεων ότι και να λένε οι κάθε είδους Πρετεντέρηδες.
o   Προχωράμε σε συγκρότηση επιτροπών αγώνα σε όλους τους χωρους δουλειάς που να αναλάβουν απο τώρα να οργανώσουν τον χώρο για να δώσουμε τις επόμενες μάχες. Αξιοποιούμε την εμπειρία του συντονισμού των πρωτοβάθμιων σωματείων των δήμων αλλά πολύ περισσότερο τον συντονισμό τους με άλλα σωματεία εργαζόμενων. Για να μπορεσουμε στον επόμενο γύρο σύγκρουσης να ξεσηκώσουμε όλους τους χώρους δουλειάς δε κάθε πόλη και κάθε περιοχή.
4selido SEA APOLYSEIS_Page_1.jpgΑυτήν την μάχη δίνουμε και σε καλούμε να οργανώσουμε μαζί τους χώρους μας για να μπορεσουμε να νκήσουμε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου